Kathodische bescherming

Van beton

Betonstaal in uw betonconstructie kan corroderen, roesten. Dit oxidatieproces is negatief voor de kwaliteit en veiligheid van het beton in uw betonconstructie. Het brengt veiligheidsrisico’s en uiteindelijk ook grote en niet ingecalculeerde kostenposten met zich mee. NVT Onderhoudsgroep werkt volgens de CUR-publicatie 248: een landelijke richtlijn omtrent constructieve veiligheid van uitkragende betonnen vloeren van galerijflats. Door middel van een samen opgestelde en gedragen CMS kunnen wij er samen met u voor zorgen dat er een professionele monitoring plaatsvindt op uw betonconstructie.

Het voorkomen of stoppen van een corrosieproces in wapening is mogelijk door middel van kathodische bescherming. Dit is een professionele en vakkundige methode waarbij een elektrochemisch proces en een beschermingsspanning de hoofdrol spelen. NVT Onderhoudsgroep en haar ketenpartners hebben hier alle benodigde kennis van en helpen u hier graag bij. Samen creëren we een veilige omgeving voor uw bewoners en gebruikers van uw vastgoed.

NVT Onderhoudsgroep

Beschermt kathodisch

KB – oftewel kathodische bescherming – gaat uit van het basisprincipe van potentiaalverlaging. Corrosie ontstaat doordat er een ingewikkeld en specifiek elektrochemisch proces plaatsvindt, in de wapening van beton. Galvanische corrosie is dan het gevolg. Door het negatief maken van de potentiaal van het roestende staal in uw wapening door gebruik van een elektrisch veld, wordt het proces van corrosie gestopt. Het aanbrengen van een speciale en milieuvriendelijke coating op het te beschermen systeem, zorgt voor een optimale kathodische bescherming en zelfs het voorkomen van corrosie. Het wapeningsstaal in uw betonconstructie kan nu niet meer corroderen.

De gecertificeerde deskundigen van NVT Onderhoudsgroep kunnen samen met haar professionele leveranciers en co-makers een plan van aanpak opstellen om uw object te optimaliseren en beschermen tegen de vorming van corrosie. Voor het kathodisch beschermen van uw betonconstructie realiseren wij samen de beste oplossing voor uw betonconstructie. We maken:

1. Het juiste plan van aanpak
2. Met de juiste en de beste specialisten
3. Én de juiste installatietechnieken

NVT Onderhoudsgroep gaat samen met u voor een duurzame oplossing die veilig is voor de bewoners en gebruikers van uw pand. NVT Onderhoudsgroep: uw partner voor kathodische bescherming.

Een greep uit onze

Portfolio