Het project betreft de nieuwbouw van een parkeergarage van 550 plaatsen verdeeld over 7 bouwlagen (parkeerdekken) en op de begane grond circa 900 m2 winkelruimten.
De garage is voorzien van allerlei extra’s. Zo zijn er in de parkeergarage oa “groene parkeerplaatsen” met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s en fietsen.

 

In het ontwikkelingstraject is aan NBK West gevraagd om mee te denken over het waterdicht krijgen van de verdiepingsvloer op de 1e verdieping, waaronder de commerciële ruimten zich bevinden.
Om een koudebrug te voorkomen was een isolatiepakket vereist, echter was het niet mogelijk om deze aan de onderzijde van de vloer aan te brengen, daar het ontwerp al vast stond.
Hierdoor moest de isolatie op de bovenzijde van de constructievloer aangebracht worden.

 

Gezien de complexiteit van de opbouw van de vloer werd NBK West in bouwteamverband verzocht het gehele pakket op zich te nemen. Uiteindelijk is er voor een gewapende en zwevende betonvloer gekozen op een isolatiepakket met dampremmende laag, welke ruimschoots is gedilateerd.
Als afwerking werd er gekozen voor een waterdicht vloercoatingssysteem van Triflex waarop een 10 jarige verzekerde garantie kon worden afgegeven.

 

Daarnaast heeft NBK West de belijning en figuraties aangebracht en werden de tussenliggende hellingbanen voorzien van een gewapende druklaag met antislip vloercoatingssysteem.
Dus ook onder deze winterse omstandigheden zitten de gebruikers van de ondergelegen commerciële ruimten er warmpjes bij.