NBK is in de afronding van de werkzaamheden aan de 5 hoge flats aan de Smetaanlaan te Assen.

In opdracht van Actium Wonen zijn de eerste flats gerenoveerd in 2009 en de laatste flat is in opdracht van de VVE uitgevoerd.

Één van de problemen was het ontstaan van wapeningscorrosie van de staven welke vlak langs de balusterdoorvoeren lagen. Geheel conform de KOMO eisen zijn deze reparaties door onze gecertificeerde reparateurs uitgevoerd. Verder zijn anti-slip vloersystemen aangebracht, nieuwe dilatatievoegen en is de overige beton voorzien van een nieuwe conservering.

Gezien het geringe hoogteverschil tussen de galerijen en de woningtoegang is gekozen voor het beloopbaar houden met houten delen, zodat de bewoners eenvoudiger is en uit de woning kunnen. Onze aluminium loopbruggen zorgen namelijk voor een hogere opstap, in dit geval.

Het mag duidelijk zijn dat NBK niet voor niets ook de opdracht voor de laatste flat in ontvangst mocht nemen, Actium was zeer tevreden over de uitvoering.