Na oplevering van hun woning waren de bewoners op zoek naar een naadloos en eigentijds vloersysteem. Een afwerking met vloerbedekking, houten delen, tegels, natuursteen of grindtapijt voldeed niet aan de wens. NBK heeft vervolgens een zogenaamd Comfort vloersysteem geadviseerd.

Een Comfortvloer bestaat uit een ondervloer van rubbergranulaat, afgewerkt met een gietvloer. Deze vloerafwerking kan naadloos verwerkt worden, is blijvend elastisch (scheuroverbruggend), beschikt over goede schok- en geluidsabsorberende eigenschappen en is in meerdere kleuren leverbaar. Zelfs diverse kleuren en patronen zijn met dit systeem goed mogelijk. Het eindresultaat is een vloer met een moderne uitstraling en een eigen karakter, welke in deze situatie prima aansluit bij het eisenpakket en de inrichtingswens van de bewoners.

Dit type vloeren is ook uitermate geschikt voor toepassing in ziekenhuizen, scholen, winkels, musea, kantoren, recepties en showrooms.