NBK West heeft zich in Zoetermeer weer van zijn beste kant laten zien. De waterpartij op het Plein van de Verenigde Naties was de uitdaging, waarvoor de basis is gelegd in 1992 tijdens de Floriade.

De vijver, bestaande uit vijf niveaus, waar het water per laag overloopt naar een lager gelegen gedeelte en een fontein in een ronde cirkel, maken de entree voor met name het openbare vervoer een frisse aanblik.

NBK West is hierin hand-in-hand opgetrokken met onderhoudsmedewerkers Van Tour Den Haag, binnen een multifunctioneel team.

Omwille van de diverse ondergronden en afwerkingsystemen is een keuze gemaakt uit systemen van verschillende leveranciers. De ombouw tot aan maaiveld zijn ingekleurd met Alpha Topcoat van Sikkens bouwverven en de overloopconstructie tot en met de wanden in de verschillende waterbakken met Poolcoat van Sika Nederland. De felgele omloopconstructie van het fietsenbak is afgewerkt met SikaCor EG 5.

Voor het vloerveld is met Triflex Cryl Primer 276 en Triflex Cryl Finish 205, waarbij de hechting op het bestaande afwerksysteem met de juiste voorbewerking tot 4 N/mm2 opliep. Een andere zekerheid was dat de passanten (ondanks de afzetting met rood-witte linten) geen natte voeten opliepen.

Een fraaie kleurschakering in de kleuren van de Gemeente Zoetermeer.