Op meerdere complexen in ’s-Gravenhage van Vesteda Woongalerie Den haag heeft NBK West de metselwerk kopgevels opnieuw gerenoveerd. Daarbij is plaatselijk het voegwerk op de hooggelegen gevelvlakken vervangen en zijn al met al zo’n 10.000 Renovatie spouwankers aangebracht.

Aan de hand van een destructief onderzoek, uitgevoerd door Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V. was vast komen te staan dat de spouwankers onvoldoende in aantal en kwaliteit aanwezig waren.

In een Plan van aanpak heeft NBK West hierin de keuze gemaakt voor het Renovatie spouwanker MAC TORQUE van B+BTec. Dit anker heeft een uniek montagesysteem voor een snelle plaatsing, maar nog belangrijker: Het vereiste aandraaimoment van 6,8 N/m is bereikt als het breekelement van de breekmoer bezwijkt en de verankering in het binnen spouwblad voor ieder anker daadwerkelijk is behaald.

Bij iedere oplevering van de kopgevels zijn controlemetingen in het werk uitgevoerd en maakt samen met de productgarantie deel uit van een constructief onderhoudende oplevering van een prachtig opdracht.