PUR

Zoals wij al eerder melden, is het gebruik van in-situ gespoten PUR nog steeds onderwerp van discussie en komt een totaal verbod hierop steeds dichterbij.

Inmiddels is het in-situ spuiten per 1-1-2014 verboden in Denemarken en per 1-6-2014 verboden in Ierland en is het al langere tijd niet toegestaan in Oostenrijk dan wel alleen met een bijzondere ontheffing.

Voor alle duidelijkheid, dit betreft dus alleen het spuiten van PUR ter plaatse dus niet het aanbrengen van plaatmaterialen.

Als dit zo doorgaat zouden er zelfs Europese maatregelen kunnen worden getroffen.

Vanzelfsprekend verwerken wij geen PUR en zijn de door ons gevoerde Neopixel systemen nog steeds de beste en meest duurzame in de markt.

 

Binnen onze isolatiebedrijven zien we door de perikelen van de PUR markt dat de vraag naar vloerisolatie is toegenomen. Echter hebben wij onze voorraden hierop aangepast, dus u zegt en wij draaien. Binnenkort verwachten we met een aangepaste (lees voordeligere) en meer grillig gevormde parel op de markt te komen met nog steeds een uitstekende isolatiewaarde.