Woonstad Rotterdam had een wel heel uitdagende inschrijving op tafel liggen, waar NBK West mee vandoor ging. Een lijvig afwerksysteem wat ondanks het scheur overbruggende karakter toch lekkages aan de onderzijde liet zien via de dilataties in de uitkragende constructieve betonvloeren van de galerijflats aan de Tattistraat te Rotterdam.

De inschatting van het verwijderen van het volledige pakket tot op de minerale ondergrond is 1., maar de juiste voorbewerking kiezen teneinde een deugdelijke ondergrond te krijgen om op door te werken is 2.. Daarnaast is het af te wachten wat de vlakheid van de ondergrond na het sloopwerk zou worden. Een duidelijk verhaal voor de opdrachtgever: géén meerwerk!

De aluminium gevelplint bleek de grote veroorzaker van vocht, een zaagsnede evenwijdig aan de gevellijn tot enkele centimeters diepte stond volledig open. De aanvoer van vocht naar de dilataties haaks op de gevel was hiermee direct duidelijk.

Ondanks wat er tevoorschijn kwam heeft NBK West zijn mannetje gestaan en een mooi resultaat kunnen opleveren binnen de geplande uitvoeringsperiode en,….. zonder meerwerk.