Aan het Surinameplein in Amsterdam wordt een appartementencomplex van Delta Lloyd aan de buitenzijde gerenoveerd door NVT (Van Tour Den Haag in samenwerking met Van Tour Utrecht).

Aan de onderzijde van het complex bevindt zich een hotel met hierboven appartementen. Al het kozijnwerk, beton en staal wordt aangepakt. Tevens is er vanuit de opdrachtgever de vraag gekomen om de bestaande dakrandbeveiliging te vervangen. Deze is momenteel van beton en vertoond veel gebreken. NVT heeft hiervoor samen met Versteeg Metaal Groep gezocht naar een oplossing. De betonnen elementen worden verwijderd en zullen worden vervangen door een glashekwerk met een gezette stalen plaat. Het aanzicht blijft zo gelijk. Hiervoor ligt momenteel een aanvraag bij de gemeente Amsterdam.

Naast het conserveren van alle onderdelen worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan het metselwerk. Door het ontbreken van dilataties in het metselwerk zijn er veel scheuren ontstaan. De vakmannen van NVT brengen nieuwe dilataties aan en de scheuren worden voorzien van lintvoegwapening.

De houten balkonplafonds worden vervangen door Trespa beplating gelijktijdig wordt al het achterhout vervangen door geïmpregneerd vuren, zodat er een onderhoudsvriendelijker situatie ontstaat.

Het project wordt in twee fases uitgevoerd, deel 1 is het najaar van 2014 uitgevoerd. Er is toen gestart met de voorzijde van het complex, waarbij al snel tijdens de uitvoering bleek dat er een constructiefout aanwezig was bij de bovenste lagen metselwerk. Het metselwerk bleek onvoldoende ondersteund te worden en de aanwezige ondersteuning bestond uit houten balken. In samenspraak met de constructeur is besloten deze te vervangen voor stalen lateien.

Het tweede deel wordt momenteel uitgevoerd. Medio maart wordt de afronding verwacht van de tweede fase.