NBK heeft de eerste fase van de renovatie van parkeergarage Fellenoord te Eindhoven met succes afgerond en is inmiddels gestart met fase 2.

Reeds enkele jaren was NBK/NVT betrokken bij de inspectie en advisering omtrent deze parkeergarage, met name vanwege de vele lekkages die voor grote overlast zorgden.

Fase 1 hielt dan ook in dat de parkeergarage dicht moest, voordat er met volgende fases verder kon worden gegaan en om een parkeergarage die al 40 jaar lekt dicht te krijgen met een dergelijk hoge gronddruk is niet de eerste de beste uitdaging, maar voor het eerst in 40 jaar is er geen overlast meer van excessief grondwater in de parkeergarage!

Voor de afdichting van de hoofddilataties is als basis een gelast Vilton dilatatieprofiel toegepast, dit profiel is verdiept in de vloeren verankerd en met onder andere epoxy gietmortel aangegoten. De uitdaging was steeds weer om het water weg te houden tijdens de werkzaamheden en dit is middels inventieve oplossingen van onze specialisten gelukt.

Wilt u meer informatie? Mail dan gerust: rayonzuid@onderhoudendgoed.nl