NBK wordt niet vaak gevraagd om mee te denken bij problemen in een recent opgeleverd wooncomplex. De oplevering van een appartementencomplex in Nieuwerkerk aan den IJssel bleef uit, doordat op de geprefabriceerde betonnen galerijelementen water bleef staan. De wafelstructuur maakt het voor het gevoel van de bewoners bovendien glad en het veroorzaakte vervuiling en natte voeten. Reeds eerder in het voortraject was er een (te) mager afwerksysteem aangebracht, met als gevolg onthechting van de ondergrond, op die plaatsen waar het water bleef staan.

Resultaatgericht denken gaf een functionele oplossing door halverwege een afvoergootje in te frezen, op afschot naar de gootconstructie langs de gevel. Natuurlijk allereerst doorgerekend via NVT Engineering en vastgelegd voor de volgende generatie.

De bestaande vloerafwerking, inclusief de wafelstructuur van het beton is middels diamant slijpen verwijderd. Het gootje waterdicht afgewerkt en het vloerveld plaatselijk uitgevuld. Aansluitend is met een TRIFLEX BAS systeem een strak geheel gerealiseerd, in goed overleg met de bewoners en haar bezoekers.