Planmatig onderhoud

Planmatig onderhoud is al het onderhoud wat we periodiek aan woningen uitvoeren. Het is planmatig omdat u of wij dit voor u (RGS of RGO) op een rijtje hebben gezet in een planmatige onderhoudsplanning (POP). Op die manier kunnen we zien wanneer we verwachten dat er iets moet gebeuren. Te denken valt aan het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning, het onderhouden van de mechanische ventilatie, dakbedekking, keukens en badkamers en gevels.

Het schema wat we hierbij hanteren is niet heilig. Als er dingen eerder moeten gebeuren omdat de conditie sneller terugloopt dan verwacht, passen we ons schema aan. Ook als blijkt dat iets nog niet nodig is wat we wel hadden verwacht passen we het aan.

Binnen RGS of RGO kunnen we ook afspraken maken over een minimale conditie gedurende de looptijd, in dat geval nemen wij al het risico van u over.

Hieronder vindt u een overzicht van het geplande onderhoud.

Schilderwerk

Het buitenschilderwerk is erg afhankelijk van de ligging details en materiaal gebruik. Van Tour heeft hier al meer dan 100 jaar ervaring mee en is als geen ander in staat om de voor u optimale prijs/kwaliteit verhouding neer te zetten, uiteraard met als doel om de bewoner/gebruiker zo minimaal mogelijk tot overlast te zijn. Schilderwerk is en blijft één van de kostbaarste onderdelen binnen het onderhoud, het is dus van belang dat dit bij ieder complex op maat wordt ingezet.

Mechanische Ventilatie

Hiermee wordt de afzuiging bedoeld die in de meeste woningen zit. Deze afzuiging moet periodiek worden schoongemaakt en/of zo nodig worden vervangen. Ook de kanalen moeten periodiek worden gereinigd evenals de afzuigventielen.

Dakbedekking

Dit is vooral van toepassing bij platte daken. Dakpannen worden veelal pas vervangen na meer dan 50 jaar, als het ooit nodig is. Soms kunnen dakpannen honderden jaren blijven liggen. Bij daken is een periodieke inspectie (in combinatie) van belang om mankementen voordat ze tot lekkage leiden te constateren. Ook de goten en hemelwaterafvoeren horen hier uiteraard bij, evenals loodaansluitingen en schoorstenen.

Keukens

Keukenblokken en het bijbehorende tegelwerk worden veelal vervangen vanaf de leeftijd van 20 jaar. NVT onderhoudsgroep heeft ruime ervaring met interieurrenovaties en wij helpen u en uw bewoners graag met het maken van keuzes in kleuren, tegels en opstelling. Ook voor energiezuinige apparatuur heeft NVT vast partners.

Badkamers

Te samen met de keukens (mede vanwege dezelfde levensduur) worden vaak ook in één adem de badkamers vervangen, dan wel gerenoveerd of opgeknapt. Ook hierin hebben wij ruime ervaring, waarbij u in de meeste gevallen binnen een week kunt genieten van een frisse badkamer met een hedendaagse uitstraling.

Gevels

Wij zijn een echte gevelspecialist, van (lood) afdichtingen, metselwerk herstel, voegwerk tot versterking van gevels. Hierbij nemen we onze dochter NBK in de arm. NBK heeft zelfs restauratiedeskundigen in dienst, welke de juiste materiaalkeuze kunnen maken bij historische panden. Maar ook nieuwe Nanotechnologie is beschikbaar voor toepassing op gevels.

Washingtondreef2