Op 14 juni 2017 organiseerde NVT Onderhoudsgroep samen met Cedel en de Hanzehogeschool een ochtend met presentaties en praktijkvoorbeelden omtrent het efficiënt verduurzamen van vastgoed.

De ochtend was een groot succes. Er waren diverse vastgoedmanagers van woningbouwcorporaties aanwezig en ook de Gemeente Groningen was van de partij.

De ochtend begon met een presentatie van de Hanzehogeschool over het teweegbrengen van gedragsverandering bij mensen zodat deze duurzamer gaan leven. Hierna volgde NVT Onderhoudsgroep met een aantal praktijkvoobeelden van energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van isolatie en het installeren van HR++ glas.

Na een korte pauze, waarbij de gasten het duurzame pand van Cedel konden bekijken, volgde de presentatie van Cedel. Hierin werd de nadruk gelegd op de mogelijkheden van installaties met zonnepanelen en het monitoren van energieverbruik en -opbrengst met de CEMM, de slimme energieverbruiksmanager. 

Na de presentaties bij Cedel vertrok iedereen richting Vakantiepark Het Drentse Wold. Cedel heeft hier onlangs een aantal grote carports met in totaal 432 zonnepanelen gerealiseerd. De situatie bij het Drentse Wold was een mooi praktijkvoorbeeld om de ochtend mee af te sluiten. Onder het genot van een broodje en wat drinken kregen de gasten gelegenheid om vragen te stellen, waarna het gezelschap aan het begin van de middag weer huiswaarts keerde.

Wij willen iedereen nogmaals ontzettend bedanken voor de aanwezigheid.