Betononderhoud noodzakelijk? 

Op de foto ziet u het balkon wat in juli vorig jaar van de Westindischekade in Groningen afbrak,  veroorzaakt door volledig doorgeroest wapeningsstaal.

Het doorroesten van de wapening van de balkons aan de Westindischekade heeft te maken met het zout dat tijdens de bouw door het beton werd gemengd. Dit werd gedaan om het beton sneller te laten drogen. In de loop der tijd is er (regen-)water via scheuren in de vloer doorgesijpeld, waardoor ijzer is gaan roesten. De drie flats werden eind jaren veertig, begin jaren vijftig gebouwd. De woningnood was toen, zo kort na de oorlog, hoog. Inmiddels zijn ze een gemeentelijk monument.

Direct sloot Lefier van alle flatwoningen de balkondeuren vervolgens werden de balkons gestut. Er volgde uitvoerig onderzoek door adviesbureau Bejan en inmiddels zijn wij gestart met het grondig renoveren van deze 153 balkons. Na de renovatie zijn alle balkons volledig veilig en gereed voor een duurzame toekomst. Heeft u vragen over betonrenovatie of wenst u een vrijblijvend advies? Bel, mail of kom langs, de koffie staat hier klaar!