Constructieve versterking

Duurzame oplossingen

Functies van gebouwen en civieltechnische constructies kunnen gaandeweg het gebruik ervan veranderen. Ook kunnen nationale of internationale wetgevingen, normeringen of kwaliteitseisen aan gebouwen en constructies in de loop der jaren aangepast, aangevuld of zelfs compleet veranderd worden. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de belasting van een gebouw, constructie, een brug of viaduct.

Specifieke maatregelen om deze constructies vervolgens te versterken zijn dan vaak het gevolg. Versterkingsoplossingen en versterkingsconcepten zijn belangrijk tijdens het maken van plannen om het verbetertraject samen vorm te geven. NVT Onderhoudsgroep heeft jarenlange ervaring binnen de utiliteitsbouw, woningbouw en civiele bouw. Onze kennis en kunde gebruiken we om inwendig en uitwendig gebouwen te versterken. We gaan hierbij voor de langetermijnoplossing en duurzaamheid.

Verlengen

Levensduur

NVT Onderhoudsgroep heeft kennis van de NEN 2767, de norm rondom de conditiemeting van een gebouw. Dit is een belangrijk onderdeel van de constructieve versterkingsmaatregelen die we nemen, als deze nodig zijn om de constructie van een gebouw te optimaliseren. Om een gedegen plan van aanpak te maken werken wij samen met onze deskundige leveranciers, constructeurs en beton technologische  . Dit doen we door middel van ketensamenwerking. Een constructieve versterking moet resulteren in het verlengen van de levensduur van een pand, maar vanzelfsprekend ook voor een veilige oplossing voor bewoners en gebruikers.

Systemen voor

Versterking constructie

De versterkingsoplossingen van NVT Onderhoudsgroep plaatsen we zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van een gebouw. Dit wil zeggen dat de systemen van NVT Onderhoudsgroep relatief snel aan te brengen zijn of dat er met minimale overlast een groot effect kan worden bereikt. We zetten tijdens het project rondom constructieve versterking in op elementen als het verhogen van de treksterkte, hechtsterkte en afschuifsterkte. Op deze manier willen we garages, gebouwen of bruggen die vaak een dynamische belasting ondervinden, voor een lange tijd versterken en uiteindelijk ook onderhouden. De systemen van NVT Onderhoudsgroep zijn uitgebreid getest onder verschillende omstandigheden. Ook houden onze specialisten rekening met het uiteindelijke uiterlijk van het gebouw of de constructie. Dubbel resultaat dus.

Oplossingen of situaties waar de deskundigen van NVT Onderhoudsgroep u bij kunnen helpen, ondersteunen of adviseren als het gaat om constructieve versterking zijn:

  1. Aanbrengen extra staalconstructie
  2. Gebruik koolstofvezel versterkte lamellen
  3. Staven, profielen en weefsels toevoegen
  4. Versterken van kolommen, vloeren en balken
  5. Voorspannen en naspannen
  6. Scheuren in betonoppervlakken voorkomen of behandelen
  7. Aardbevingsschade herstellen of voorkomen

Staat uw specifieke oplossing omtrent constructieve versterking hier niet tussen? Vraag er dan gerust naar bij onze medewerkers. Onze opgeleide en gecertificeerde specialisten van NVT Onderhoudsgroep kunnen zorgen voor een duurzame en professionele oplossing op alle gebieden. Constructieve versterking op maat voor uw gebouw of constructie!

Een greep uit onze

Portfolio