Specialisten in

functionele scheepsvloeren

Onze professionele engineers van NVT Onderhoudsgroep werken dagelijks aan bewezen oplossingen binnen de scheepsdekindustrie. Wij hebben brede ervaring met het aanbrengen van akoestische vloersystemen op het buitendek en binnendek van een schip. Ook voor inhoudelijk dekadvies omtrent scheepsdekken en helikopterdekken kunt u bij ons terecht. Wij zijn op de hoogte van de geldende Nederlandse en internationale richtlijnen en normen waaraan de vloerproducten op schepen moeten voldoen.

functionele scheepsvloeren

op maat

De functionele vloeren die NVT Onderhoudsgroep samen met onze ketenpartners aanbrengt, voldoen aan de gestelde eisen rondom bijvoorbeeld A60 vloeropbouw. Dit betekent dat ze een brandvertragende, geluidsisolerende ondervloer bevatten, die is voorzien van een geldig certificaat. Het vloersysteem zorgt er op die manier voor dat een speciaal ingerichte vluchtweg minimaal 60 minuten begaanbaar is, in het geval dat er brand aan boord is uitgebroken. De materialen die NVT Onderhoudsgroep gebruikt voor scheepsdekken of helidekken zijn:

 1. Brandvertragend of zelfs onbrandbaar
 2. Geluid –en trilling dempend
 3. Gewicht –en ruimtebesparend
 4. Snel uithardend

Verder zet NVT Onderhoudsgroep voor wat betreft oplossingen voor onshore en offshore vloeren hoog in op vakgebieden als:

 1. Hygiëne voorschriften
 2. Veiligheid voor personeel
 3. Levensduur van de vloer
 4. Onderhoudsvriendelijkheid
 5. Milieuvriendelijkheid
 6. Designmogelijkheden

IMO-gecertificeerd

Duurzaamheid

Alle gehanteerde producten die NVT Onderhoudsgroep inzet voor het bedekken van vloeren op schepen, voldoen aan de strengste IMO brandveiligheidseisen. De IMO (International Maritime Organization) ziet internationaal toe op de veiligheid op zee. Producten voor het installeren van vloerbedekkingen op vaartuigen met een IMO-certificering, bieden optimale brandveiligheid en hebben tevens uitstekende milieueigenschappen. Op verzoek kunnen wij u onze benodigde certificaten overleggen.

De voordelen van de functionele vloeren die NVT Onderhoudsgroep aanbrengt op schepen zijn dat ze de volgende eigenschappen bezitten:

 1. Een professionele uitstraling
 2. Vloeistofdicht
 3. Zeer slijtvast
 4. Slag –en stootvast
 5. Hoge druksterkte
 6. Bestand tegen extreme temperaturen en chemicaliën

De vestiging Groningen van NVT Onderhoudsgroep bevat veel specialisten als het gaat om functionele scheepsvloeren, isolatie en akoestische vloersystemen. Wij denken graag met u mee!

Een greep uit onze

Portfolio